Download
  • dinsdag 13 augustus 2024
  • Eindhoven
 

Nieuw restauratieproject DAF City

Begin Juli 2024 is er een aanvang gemaakt met de restauratie van de DAF O.S.I. City stadsauto. 

 
OSI CITY 52
 

Deze unieke auto maakt al vele jaren deel uit van de collectie van het DAF Museum. Het Italiaanse Design en carrosseriebedrijf O.S.I. (Officine Stampaggi Industriali uit Turijn heeft destijds op basis van de Daffodil (32) gebouwd als stadstaxi. De technische componenten zijn door DAF Eindhoven of de Italiaanse DAF vertegenwoordiging geleverd.

Het meest opvallend aan deze auto zijn de a-symetrische sluitende deuren en het ontbreken van de B-stijl. De carrosserie is nog steeds in goede conditie en de roestvorming is minimaal waardoor het herstel en vervangen van het plaatwerk tot een minimum beperkt kan blijven. Bij de bouw van de auto zijn er erg veel componenten van Italiaanse auto’s gebruikt en daarnaast heeft men onderdelen in eigen productie gemaakt.

Na de demontage worden de onderdelen en componenten schoongemaakt gereviseerd en opgeslagen. De Carrosserie wordt gestraald en weer in de originele (Jaguar) kleur Metalic rood met wit dak gespoten. Over de duur van de restauratie is nog niets te zeggen, maar het project verloopt momenteel geheel naar wens. Wij zullen u via deze nieuwsbrief, Facebook en Instagram op de hoogte houden van de voortgang.

3 juni 2024